Otvoren prošireni dio RK Tuzlanka

Od sredine 2022. godine prema projektu arhitektonskog biroa Radionica d.o.o Tuzla izvođeni su radovi na proširenju Robne kuće Tuzlanka. 8. februara zvanično je otvoren novoizgrađeni dio. Riječ je značajnoj investiciji kompanije vrijednoj 7.5 miliona KM.

Prema projektu, objekat se sastoji od suterena, prizemlja i I sprata. Građevinska površina iznosi 3815,00 m2 plus rekonstrukcija postojećeg objekta koji je objedinjen sa novoprojektovanim dijelom u kojem su formirani prodajni prostori.

Radnje koje od 8. februara obavljaju svoju redovnu djelatnost, na samom ulazu, Make UP Arena, Chocolate & praline cvjećare Seif i popularni turski brend DeFacto. DeFacto je zauzeo svoje mjesto u vrhu među vodećim brendovima u odjevnom i modnom sektoru u Turskoj od dana kada su otvorili svoju prvu poslovnicu 2005. godine. Iskusni dizajnerski tim koji stoji iza DeFacto brenda stvara moderne odjevne komade za žene, muškarce i djecu. Osluškujući potrebe lokalnog stanovništva DeFacto stvara kolekcije u skladu sa lokalnom kulturom, tradicijom i stilom života u čak 24 zemlje. Sa otvorenjem DeFacta u Tuzlanki, važno je istaći da je to ujedno i prva otvorena radnja na Tuzlanskom kantonu.

22. februara najavljujemo otvorenje novog prodajnog objekta Mercator u Tuzlanki od 10:00 sati. Kupci će moći uživati u prijatnom okruženju savremeno opremljenom ambijentu uz dodatno proširen asortiman, bogatu ponudu svježih i kvalitetnih namirnica i odličnu akcijsku ponudu. Na dan otvorenja kupce očekuju brojne pogodnosti i brojna iznenađenja.

Na radost ljubitelja mode i modnih dodataka najavljujemo otvorenje prodavnice Sinsay kao i veće i modernije radnje New Yorkera, i DM – a. Nekoliko mjeseci ranije otvorene su poslovnice Mobitel Studio i Uncro. Sve navedeno, pozitivno se odrazilo na broj novih radnih mjesta koji je završetkom I faze investicije porastao za 20. U većini primjera, pružena je  prilika mladima, da se zaposle, stiču svoja poslovna iskustva i u konačnici ostaju da žive u BiH. Po završetku planiranih projekata očekivanja su da će broj novozaposlenih dodatno rasti.

U strategiji razvoja, a vođeni dugom tradicijom poslovanja kao prvi tržni centar na TK, ulažemo sredstva kako bismo za posjetitelje, kupce i širu zajednicu obezbjedil sadržajnu ponudu. Ponosimo se projektom koji nam je omogućio da viziju kompanije predočimo u realno poslovanje.

Na ovome nećemo stati, u težnji da ponudimo sveobuhvatan sadržaj, prateći zadnje trenodve radimo na novim, atraktivnim poslovnim projektima.

Dobrodošli u Robnu kuću Tuzlanku, gdje je shopping i više od zabave!