DAN PLANETE ZEMLJE U ROBNOJ KUĆI TUZLANKA

Sve aktivnosti povodom Svjetskog dana Planete  Zemlje, u Rk Tuzlanka su uspješno privedene kraju.

Aktivnosti na ovu temu su bile 21. i 22.aprila. U igraonici na četvrtom spratu Robne kuće bila je  organizovana  radionica. Djeca skupa sa učiteljicama i volonterima Organizacije „Osmjeh za Osmjeh“, izradila su radove na temu: voda, zrak, ljudi, biljke, koji su  izloženi  u prizemlju  Robne kuće na Panou Planete zemlje.

Također, 22.aprila, u subotu u periodu od 12 do 20 h u igraonici su  djeca izrađivala  lutkice, igračke  i slično  od starog papira, kartona i raznih korištenih materijala.

Cilj ovih radionica bio je  da  kroz igru i zabavu  skrene se pažnja kako djeci tako i roditeljima na značaj očuvanja životne sredine u kojoj živimo i potrebu svakog pojedinca da da svoj doprinos i ponaša se savjesno prema planeti na kojoj živimo.

Dok su se djeca zabavljala u igraonici, roditelji su mogli  posjetiti sajam radova, koji je bio upriličen u prizemlju Robne kuće Tuzlanka.  Učesnici sajma su bila i djeca iz  Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, čiji su radovi bili također predmet prodaje.

Nadamo se da je Robna kuća Tuzlanka  ovim aktivnostima skrenula pažnju  ljudi na važnost očuvanja svoje okoline, prirode te ih potaknula da osvijeste problem zagađenja okoliša.