Dan planete Zemlje u Robnoj kući Tuzlanka

Dan planete Zemlje u Robnoj kući Tuzlanka

Povodom Svjetskog dana planete  Zemlje, u Rk Tuzlanka biti će upriličene razne aktivnosti.

  1. aprila u igraonici na četvrtom spratu Robne kuće, biti će organizovana radionica. Djeca će skupa sa učiteljicama i volonterima Organizacije „Osmijeh za osmijeh” izrađivati radove na temu: voda, zrak, ljudi, biljke, koji će biti izloženi u prizemlju na Panou planete Zemlje.

Također, 22.aprila, u subotu u periodu od 12 do 20 h u igraonici će djeca izrađivati  lutkice, igračke  i slično  od starog papira, kartona i raznih korištenih materijala.

Cilj ovih radionica jeste da  kroz igru i zabavu  skrenemo pažnju kako djeci tako i roditeljima na značaj očuvanja životne sredine u kojoj živimo i potrebu svakog pojedinca da da svoj doprinos i ponaša se savjesno prema planeti na kojoj živimo.

Dok se djeca budu zabavljala u igraonici, roditelji mogu posjetiti sajam radova, koji će biti upriličen u prizemlju Robne kuće Tuzlanka, i trajat će dva dana , 21. I 22. aprila u vremenu od 12 do 20 h. Radovi su napravljeni na pomenutu temu očuvanja prirode.

Učinite svoje srce plemenitim i na ovaj dan kupite poklon koji su napravila djeca iz  Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla.

Nadamo se da će Robna kuća Tuzlanka  ovim aktivnostima skrenuti pažnju  ljudima na važnost očuvanja svoje okoline.
Čuvajmo našu planetu, jer nemamo drugog izbora!

Vaša Robna kuća Tuzlanka

Shopping i zabava