SUPER ZABAVA NA NOVOGODIŠNJOJ BAJCI U RK TUZLANKA

SUPER ZABAVA NA NOVOGODIŠNJOJ BAJCI U RK TUZLANKA

Novogodišnja bajka u Robnoj Kući Tuzlanka protekla je na najljepši način, a završnica događaja je odličan koncert beogradske grupe Legende. Šestorica ”Legendi” izašli su na binu na 4. spratu Tuzlanke u 21 sat i već od prve pjesme oduševili tuzlansku publiku. Publika je zajedno sa Legendama pjevala: ”Moja si”, ”Ne veruj”, ”Pijem zbog tebe” i druge poznate starogradske pjesme Legendi, čiji je autor  Zoran Dašić, član grupe.

Prije koncerta Legendi, publika je uživala u obradama popularnih pjesama beogradskog gudačkog sastava pod nazivom ”Pandora String Quartet”. Ove četiri djevojke svoju ljubav prema muzici ispoljile su na potpuno drukčiji način. Njihove obrade bude posebne emocije, a njihovi nastupi odvode u neke druge svjetove.

Osim toga u RK Tuzlanka u okviru programa pod nazivom ”Novogodišnja bajka”, realizovani su  multiaspektni zabavni događaji. Djecu je zabavljao Djed Mraz organizacije ”Osmijeh za osmijeh”, dječiji hor ”Slavuj” iz Tuzle te likovi iz poznatog crtića ”Frozen”. Za brojne posjetitelje Tuzlanke pjevao je i hor ”Lege Artis”.

Posebnu pažnju izazvao je prvi Djeda Mrazov Polarni Muzej koji je jučer zvanično otovoren, a u kojem posjetioci mogu da vide dosad neviđene eksponate o životu Djeda Mraza, priču o prvoj snježnoj pahulji koja je pala na planetu Zemlju, Djeda Mrazove prijatelje i sve ono što nas zanima još od djetinjstva. Djeda Mrazov Polarni Muzej bit će otvoren za posjetioce do 16. januara 2017. godine.

Izvšni producent događaja je Artz Produkcija iz Tuzle.