Djeda Mrazov Polarni Muzej 16.12.2016-16.01.2017.

muzej

Gledate li i Vi one divne praznične filmove, naročito crtane, nećemo reći dječije? Pitate li se odakle ideja za filmovima o Djeda Mrazu, o njegovim poklonima? Sada imate priliku da otkrijete sve detalje koje Vas zanimaju i to u Tuzli.

Moći ćete prisustvovati nesvakidašnjem događaju. Bit ćete u prilici vidjeti Djeda Mrazov tron, historijske eksponate polarnog svijeta, alate koje je koristio Djeda Mraz, ali i mnogo drugih stvari.

DM Polarni Muzej BEKOU petak 16. 12. 2016. će se u Robnoj kući ”Tuzlanka” u 14:30 sati svečano otvoriti Prvi Polarni Muzej Djeda Mraza u Bosni i Hercegovini. Organizacija “Artz produkcija” iz Tuzle, nakon višemjesečnih pregovora dobila je ekskluzivna prava da po prvi put u Bosnu i Hercegovinu dovede veliku svjetsku atrakciju “Djeda Mrazov polarni muzej”.

Djeda Mrazov muzej predstavit će jedinstvenu kolekciju predmeta koji će biti raspoređeni u četiri sekcije i to: Historija polarnog svijeta, Život Djeda Mraza,  Avanture Djeda Mraza i  Prijatelji Djeda Mraza.

Svi posjetitelji ovog veličanstvenog muzeja imati će priliku pogledati do sada neviđene eksponate koji svjedoče životu Djeda Mraza, a koje je on koristio tokom svojih mnogobrojnih pustolovina. Mnogi od tih predmeta su od historijske važnosti za Polarni svijet, a neki od njih su i prethodili prvoj pojavi Djeda Mraza.

Polarni muzej donijet će nam i priče o prvoj snježnoj pahulji koja je pala na planetu Zemlju, omiljenoj hrani čuvenih irvasa, Djeda Mrazovim zanimljivim prijateljima i svemu onome što nas zanima još od djetinjstva.

U kolekciji se takođe nalaze i mnogobrojni vrijedni pokloni koje je Djed Mraz dobijao od svojih prijatelja na njegovim čudesnim putovanjima širom svijeta. Čarolija koju nosi Polarni muzej odgovorit će nam na sva pitanja koja su nam golicala maštu svakoga decembra.

“Djeda Mrazov polarni muzej” građani Tuzle će imati priliku da vide prvenstveno zahvaljujući kompaniji Beko. Ulaz je slobodan.